NEWSROOM Nadawców Publicznych

LOKALIZACJA: Pl. Konstytucji 1, Warszawa

IDEA:
Koncepcja urbanistyczna placu opiera się o zamknięcia widokowe. Projektowany obiekt został nanizany na oś ulicy Marszałkowskiej, tworząc jednocześnie zamknięcie widokowe tej osi. Plac konstytucji w ramach projektu został przeprojektowany. Komunikacja kołowa została ograniczona tylko do ul. Koszykowej w północnej części placu do ul. Waryńskiego.

Wejście główne do budynku znajduje się od północnej elewacji, a wjazd do garażu podziemnego od zachodniej elewacji. Droga dostawcza do budynków jest zlokalizowana na zachodniej części placu.

KSZTAŁTOWANIE BUDYNKU:
Budynek jako dominanta przestrzenna zamyka osie widokowe. Wewnątrz budynku znajdują się wielokondygnacyjne halle, które podkreślają ideę zamknięć/otwarć widokowych. Zaprojektowany detal architektoniczny podkreśla ważność frontowej elewacji oraz ważność wejść i kierunki osi ul. Marszałkowskiej od południowej strony.

 

 

Newsroom – Wiizualizacja

 

Newsroom – Sytuacja

 

Newsroom – Model –
Sytuacja

 

Newsroom – Model –
Sytuacja

 

Newsroom – Model –
Sytuacja

 

Newsroom – Model –
Sytuacja

 

Newsroom – Koncepcja urbanistyczna

 

 

 

Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Newsroom – Makieta
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s